PEFC-SERTIFIOINTI: YRITTÄJÄ

ILMOITUS ALUEELLISEEN PEFC-RYHMÄSERTIFIOINTIIN OSALLISTUMISESTA​

Tällä lomakkeella yrittäjä tai yritys voi ilmoittautua PEFC-sertifiointiin Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry:lle. Lisätietoa Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry:stä löytyy osoitteesta www.kestävämetsä.fi

Osallistuminen maksaa 120 € (+ ALV 24%). Osallistuminen on voimassa PEFC FI 2022 –standardien kauden loppuun asti. Standardikausi kestää arviolta viisi vuotta, jonka jälkeen standardit tarkastetaan ja päivitetään. Tämän hetken arvion mukaan ilmoittautuminen on voimassa vuoden 2027 loppuun asti edellyttäen PEFC-vaatimusten noudattamista. Ilmoittautuminen on valtakunnallinen, eli se koskee koko Suomea.

Sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä osallistumismaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla. Maksutapahtumasta lähetetään maksukuitti osallistujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Mikäli käytössä ei ole verkkopankkitunnuksia, niin ilmoittautuminen tehdään lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.kestävämetsä.fi

Myös metsätalouden yrittäjäjärjestöt voivat tehdä ilmoituksen PEFC-sertifiointiin osallistumisesta jäseniään koskien. Yrittäjäjärjestön jäsenyyteen liittyvästä PEFC-ilmoittautumisesta on saatavissa tietoja mm. Koneyrittäjien liitto ry:stä, METO Metsäalan Yrittäjät ry:stä ja Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:stä. Yrittäjän ollessa jäsenenä PEFC-sertifiointia tarjoavassa yrittäjäjärjestössä, hänen ei tarvitse ilmoittautua KMY:n kautta PEFC-sertifiointiin.

ILMOITTAUTUVA YRITYS/YRITTÄJÄ

Suomeen rekisteröitynyt yritys/yrittäjä

Virolainen yritys/yrittäjä, joka ei ole rekisteröitynyt Suomeen

Yrityksen/yrittäjän toimiala*
PEFC-STANDARDIT JA VAATIMUKSET

Lisäksi suositellaan vaatimusten opiskeluun PEFC Sertiseriffi -oppimisympäristöä ja osaamiskoetta, joka on alueelliseen ryhmäsertifiointiin osallistuville vapaassa käytössä.

Tukimateriaalia löytyy KMY:n sivuilta.

  • Alueellisessa PEFC-ryhmäsertifioinnissa noudatettavat standardit ovat vuoden 2022 -standardiversiot ja niitä mahdollisesti seuraavat versiot:
  • - Vaatimukset ryhmäsertifioinnin toteutukselle (PEFC FI 1001:2022)
  • - Metsien kestävän hoidon ja käytön vaatimukset (PEFC FI 1002:2022)​

  • Lisäksi alueellinen PEFC-konsernin sertifiointi noudattaa voimassa olevia alueellisia sääntöjä.
  • Tällä ilmoituksella
  • - ilmoittaudumme mukaan PEFC-sertifiointiin
  • - valtuutamme sertifiointia hakevan Kestävän Metsätalouden Yhdistyksen tekemään sertifiointitoimintaan liittyviä sopimuksia sertifiointielimen kanssa ja edustamaan meitä sertifioitavaa aluetta koskevissa asioissa alueellisen metsäsertifioinnin toimikunnan vahvistamien sääntöjen puitteissa​.
  • - valtuutamme hakijan kanssa sopimuksen tehneen sertifiointielimen ja sen auditoijat tekemään metsäsertifioinnin kriteerien toteutumiseen liittyviä tarkastuksia meidän toimintaamme koskien​.
  • - sitoudumme noudattamaan ryhmäsertifioinnin toteutustapaa (PEFC FI 1001) ja sertifiointikriteerejä (PEFC FI 1002) ja hyväksymme kulloinkin voimassa olevan alueellisen ohjesäännön menettelytavat metsäsertifioinnin vaatimusten ja toimikunnan ohjesäännön vastaisissa tilanteissa.
*

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste (metsänomistaja)

Tietosuoja- ja rekisteriseloste (yritys)

kmy